Lorenc | Pelham Capital
4325
single,single-portfolio_page,postid-4325,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Pelham Capital

Client:
Pelham Capital Management LLP
Size:
4,000 ft2
Location:
The Economist Plaza, St, James’s, London
Scope:
full Cat B interior design package
Sector:
financial services
About

The Economist Plaza, a Grade II listed complex, home to The Economist, is recognised as one of the great triumphs of post-war architecture due to its consideration for its sensitive location amongst the 18th cent. St.James’s surroundings. The building’s New Brutalist style demonstrates a directness in its organisation, materials employed and its straightforward construction using mass produced building elements.

The brief was to create an elegant, clean and pragmatic space to accommodate Pelham’s expanding team and the increasing visitor foot fall as well as the raising profile of the company. Architectural concept is based on an uninterrupted dark-themed circulation around the core and bright, uncluttered outer perimeter enhancing the impact of the impressive panoramic views.

Particular attention was given to compliance with the Grade II listed interiors, including retaining of the original ceilings and M&E systems. The logical, building-sympathetic layout and restrained finishes palette pay homage to the building’s architectural legacy and create a neutral framework for the display of the original contemporary art collection.