Lorenc | Unicef
4812
single,single-portfolio_page,postid-4812,single-format-standard,ajax_updown_fade,page_not_loaded

Unicef

Client:
UNICEF UK
Size:
25,500 ft2
Location:
International Quarter, Stratford, London
Scope:
Workplace consultancy, Stage 2 Interior Design
Sector:
Charity
About

UNICEF is the world’s leading organisation working for children in danger. UNICEF UK, also known as the United Kingdom Committee for UNICEF, is one of 36 UNICEF National Committees based in industrialised countries.

UNICEF’s goal was to move away from a traditional fixed office layout and embrace more flexible styles of working in a way that shifts the perception of the working culture behind a charity organisation. The scheme is a complete implementation of the agile working concept. No member of staff gets a fixed desk, departmental functions are spread across interdisciplinary cause teams.

In order to support the business processes in this open & dynamic environment, a large proportion of the space was dedicated to alternative work settings: formal, flexible and informal enclosed meeting rooms, open brainstorming areas, communal tables, standing work benches, semi-enclosed booths, quiet pods, phone booth etc. This enables a wide variety of interactions and work behaviours and allows UNICEF to flexibly operate through peaks & troughs of their campaigns.

LDA took the project to Stage 2 concept design, subsequently developed and implemented by Oktra.